Het huis

Om u een impressie te geven van onze Chambre d’Hôtes (B&B) in de Dordogne kunt u op deze pagina foto’s bekijken van het huis. En niet te vergeten de heerlijke grote tuin, vol met fijne zithoekjes en een dompelbad ter verkoeling tijdens warme zomerdagen. 

Bed & breakfast in de Dordogne

In 1996 stonden we tijdens onze vakantie in de Dordogne voor de etalage van een klein makelaars kantoortje in het plaatsje Villefranche du Perigord. Daar, in die etalage, zagen we een oud en vervallen huisje te koop staan. Het was tussen de 200 en 300 jaar oud en waarschijnlijk ooit een onderdeel geweest van een Château in de buurt. Voor we er erg in hadden stonden we binnen in het kantoor en hadden we een afspraak gemaakt voor de volgende morgen.

We dachten dat het geen kwaad kon om even bij het huis te gaan kijken. We waren immers niet verplicht om direct iets te kopen. Toen we er eenmaal waren vielen we echter als een blok voor de ruïne die al 65 jaar had leeg gestaan. Hier konden wij wel iets van maken en gezegd zo gedaan.

Jarenlang verbouwen

We hadden werkelijk geen idee waar we aan begonnen, maar hoe leuk is dat? Wij vonden het wel een uitdaging. Jaren lang besteedden we onze vakanties aan de verbouwing van het huis. Het heeft ongeveer 6 jaar geduurd. We gingen zo’n 5 keer per jaar op en neer naar de Dordogne met een aanhanger vol spullen. Gelukkig waren er ook altijd vrienden die mee wilden helpen en dat gaf veel gezelligheid.

We genoten enorm van het verbouwen en de prachtige omgeving. Toen het huis en de tuin klaar waren wilden we graag dat andere mensen ook van deze mooie plek mochten gaan genieten. Zo begonnen we een kleine bed & breakfast.

De grote eik voor ons huis zorgt heerlijk voor de schaduw en is tussen de 500 en 600 jaar oud. Als die toch eens kon vertellen… Even verderop in het weiland staat een andere grote eik. Deze is geplant tijdens de Franse revolutie als vrijheidsboom.

Als u van rust houdt bent u hier op de juiste plek. Los van het fluiten van de vogels en het ruisen van de wind is het nagenoeg stil. ’s Avonds is af en toe een uil of een ree te horen. En vanuit onze bed & breakfast kunt u zo de natuur in voor het maken van prachtige wandelingen. Maar ook als u er graag op uit gaat zit u bij ons goed. Er zijn veel bezienswaardigheden in de Dordogne en die zijn vanuit onze bed & breakfast makkelijk te bereiken.